Kenya – Kimandi AB
14.50€ – 57.00€ vrátane DPH
Spracovanie: mokré
Cupping score: 88
Region: Kyrinyaga
Chuťový profil: mandarínka, rebarbora, yerba maté
Odroda: SL28, SL34 Batian a Ruiru 11
Nadmorská výška: 1900 – 2050 m.n.m
Stupeň praženia: City
Druh: 100% arabika
Príprava V60, aeropress, chemex
Podobne ako v Etiópii a iných afrických krajinách, aj v Keni sa farmári spájajú do družstiev. Jednotlivé
zbery pochádzajú tak trochu od všetkých, od stoviek až po tisíce farmárov.Keňa je dobre známa pre svoju vyššiu aciditu a pestrí ovocný chuťový profil, ktorý je tvorený kombináciou odrody, teritóriom v ktorom rastie, ale aj procesom spracovania.
Naša káva, ktorá sa pestuje v hlbokej, červenej sopečnej pôde, ťaží z bohatých organických živin,
ktorá ešte viac zvýrazňuje jej chuť. Každá kávová čerešňa je ručne zbieraná iba vtedy, keď je dokonale
vyzretá, čo zaručuje najvyššiu kvalitu každého zberu.
Kávové "čerešne" najskôr dôkladne pretriedia, hneď potom sa fermentujú približne 16 hodín v
závislosti od teploty okolia. Káva sa potom premyje v ľadovej vode z horského prameňa, čím sa zrnám
dodá jedinečná sviežosť. Po umytí a vytriedení sa káva necháva sušiť na slnku, na vyvýšených
kávových posteliach, po dobu 14-21 dní, čo je tradičná metóda, ktorá prirodzene zvýrazňuje chuť a
vôňu zŕn.